V Cicle de Memòria Històrica

memòria històrica50x50

Un any més encetem el Cicle de Memòria Històrica de l’Institut Bernat Metge, l’objectiu és continuar treballant en la comprensió de la nostra història allunyada dels sectarismes per tal de facilitar la reflexió, l’anàlisi crítica i l’empatia amb el nostre passat.

L’activitat principal serà visitar el 16 de març el Castell de Montjuïc, construït al segle XVII per tal d’evitar nous enfrontaments entre la població i les autoritats centrals. Des de llavors ha vigilat els barcelonins castigant-los i atemorint-los amb la seva presència amenaçadora. La seva posició privilegiada ha centralitzat la repressió i la violència des del fatídic 1714 fins al final de la dictadura franquista.

Ara, convertit en un centre d’estudi històric, és un símbol del civilisme i un record del que mai més hauria de viure cap ciutadà o ciutadana.

El cicle és completarà amb una conferència d’una persona molt lligada a la història de la nostra ciutat, amb lectures específiques i amb el treball a l’aula amb els nostres alumnes, els destinataris d’aquest cicle.

“Era cap al tard. La claror esmortida del crepúscol amb prou feines deixava veure difuminades les ombres negroses que passaven amunt i avall per la carretera fangosa del cementiri (…) De primer no podia precisar res, però de segur que Dant no va quedar tan sorprès a l’entrar a l’infern”

Pere Coromines “Les presons imaginàries”  (1898)

 

Enllaç

Tornar enrere