La poesia dia a dia

stjordipeupagina

 

 

La biblioteca de l’institut Bernat Metge en el 2n any de  “La biblioteca escolar: puntedu, espai de coneixement i aprenentatge”  (Programes d’Innovació Educativa), organitza un seguit de propostes  entorn la poesia visual.  Destaca l’exposició “La poesia dia a dia: poesia visual” des del 23 d’abril fins al 7 de juny. Es proposa un recorregut a través de 20 obres visuals i experimentals de 10 autors de renom, i alguns alumnes del centre, pels diferents moviments literaris i artístics que van conrear la poesia visual.

Es fa un repàs que comença amb el conegut cal·ligrama de Lewis Carrol al llibreAlícia al país de les meravelles (1865) que beu de les fonts anteriors que tenen els inicis al món clàssic grecollatí, segueix amb l’avantguarda francesa d’Apollinaire, que influencià Salvat-Papasseit, i la figura de Foix, síntesi de l’avantguarda d’Apollinaire i la poesia pura de Valery, passant per Guillermo de Torre. Es continua amb la poesia visual del sXX amb el màxim exponent català, Brossa, i la poesia concreta/visual de Pedrolo. Com a autors actuals i eclèctics que veuen de diverses fonts, artistes d’ara com Toni PratJoaquin Brustenga i Chema Madoz.


Així mateix, a la Diada de Sant Jordi d’enguany els alumnes de 2n d’ESO faran una activitat dedicada als cal·ligrames i al surrealisme amb el joc del “cadàver exquisit”. Bon Sant Jordi! 
 

  

Tornar enrere