COMUNICAT DE L’ASSEMBLEA DE PROFESSORAT DE L’INSTITUT BERNAT METGE

marca institut5x5

L’assemblea de professorat de l’institut Bernat metge ha emès el següent comunicat en relació amb la sentència de l’anomenat judici del procès:

L’assemblea de professorat de l’Institut Bernat Metge, integrada per personal del centre i reunida amb caràcter urgent, vol expressar que tot el sistema educatiu català en general, i el nostre centre en particular, sempre s’ha orientat envers la formació integral de persones, posant en valor la col·laboració entre tots i el respecte a tothom.

És per aquest motiu, essencial, que no compartim la sentència de l’anomenat judici del procés, que percebem com un atac als drets fonamentals de les persones i de les institucions representades i que vulnera greument la llibertat i discrepància de pensament.

Nosaltres treballem perquè el nostre alumnat esdevingui persones completes amb esperit crític i capacitat per imaginar alternatives lúcides a respostes monòtones en qualsevol àmbit de la vida: del saber, de la cultura, de les relacions humanes o de l’activitat social, en els seus entorns personals, familiars i, més tard, laborals.

Per tot això, l’assemblea de professorat expressa amb fermesa la nostra disconformitat per la situació que ha generat la sentència. Demanem la implicació de les autoritats polítiques i dels agents socials de la nostra societat i de la nostra comunitat educativa en la creació de climes de confiança i de positivitat per a regenerar les capacitats de creació de cultura, de coneixement i de justícia a què tota societat hauria d’aspirar.

 

Barcelona, 16 d’octubre de 2019

Tornar enrere