Activitats setmana de la Ciència.

marca institut5x5

Dins del marc de la Setmana de la Ciència que s’ha celebrat de l’11 al 20 de novembre, alguns  alumnes de l’institut Bernat Metge han realitzat diverses sortides a centres de recerca.

- Els alumnes de Biologia de B2A: al Parc Científic de Barcelona van realitzar el taller “Investiga l’ADN i descobreix l’autor d’un crim”,  en què van extreure’s el seu propi ADN i van analitzar mostres de 5 sospitosos d’un hipotètic assassinat.

Sin título1 Sin título12

- Els alumnes de Ciències per al Món Contemporani de B1A i B1B: a l’Observatori Fabra de Barcelona van poder observar diferents instruments d’astronomia i meteorologia.

4 3

-  Els alumnes de l’optativa Biologia i Geologia de 4t d’ESO: al Parc Científic de Barcelona van realitzar el taller Investiguem en cèl·lules i gens en què van participar en la recerca de fàrmacs que activen gens implicats en la diabetis.

5

- Els alumnes de Biologia de B1A: a la Fundació Puigvert-Hospital de Sant Pau van assistir a una xerrada sobre els trasplantaments renals i altres temes de divulgació sobre salut i van visitar la sala on diversos pacients realitzaven hemodiàlisi.

6

- Els alumnes de Ciències de la Terra i el medi ambient de B1A: a l’Institut Jaume Almera de Ciències de la Terra (CSIC), van realitzar diversos tallers:  com s’enregistren els sismogrames, sondejos per explorar el subsòl, estudi de sediments per conèixer el clima del passat, i evolució del relleu de la Terra.

8 7

- Els alumnes de Ciències de la Terra i el medi ambient de B2A: van visitar l’estació de mesura de la contaminació de l’aire de l’Eixample i un dipòsit de regulació d’aigües pluvials,  dos equipaments municipals de gestió mediambiental.

10 9

Tornar enrere